18.2.2021. 9:45
0
Pretres stana Envera Bijedića još traje, policija ispred zgrade
Bijedić je,, još u stanu, šest osoba je pod kontrolom policijskih službenika.

U Tuzlanskom kantonu još traju pretresi na šest lokacija, kako je saopćeno iz SIPA, u Tuzli, Živinicama i Gračanici, a pod kontrolom policijskih službenika je šest osoba, među kojima je i državni zastupnik i predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić.

Jedna od lokacija koje se pretresaju je i Bijedićev stan u Tuzli. Bijedić je, kako javlja naš novinar sa mjesta događaja, još u stanu, a službenici SIPA pretresli su i njegovu garažu te vozilo.

Bijedić i još pet osoba se, sumnjiče se za sklapanje štetnih ugovora u Rudniku soli Tuzla.

Osim Bijedića, u istom predmetu su osumnjičeni i kadrovi Socijaldemokrata Aziz Čačković, Amir Tursunović, Amir Sušić te privatni poduzetnici Dženan i Atif Mujkić, javila je Istraga.

Iz SIPA je potvrđeno da se akcija kodnog naziva Rudnik provodi zbog postojanja osnovane sumnje da su osobe osumnjičene u ovom predmetu počinile krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja te udruživanje radi činjenja krivičnog djela, prenosi oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.