18.2.2021. 16:10
0
Čelnici probosanskih stranaka u Potočarima, sastanak u Srebrenici
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i čelnici probosanskih političkih partija i njihovi predstavnici danas su na poziv Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ posjetili Memorijalni centar Potočari i odali počast žrtvama genocida koji se Srebrenici dogodio u julu 1995. godine.
Pored predsjednika Demokratske fronte (DF) Komšića, polaganju cvijeća prisustvovali su i potpredsjednik Stranke demokratske akcije Edin Ramić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić, predsjednik stranke Narod i pravda (NIP) Elmedin Konaković, predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić, predsjednik SBiH Amer Jerlagićć, politički direktor Saveza za bolju budućnost (SBB) Anis Krivić, generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk. 

Delegacije su u Memorijalnom centru dočekali čelnici Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ Ćamil Duraković i Sadik Ahmetović, koji su i pozvali lidere probosanskih političkih opcija da danas na sastanku u Srebrenici razgovaraju i donesu konačnu odluku o bojkotu ponovljenih lokalnih izbora u toj općini.

Stav Inicijative je da se bojkotuju ponovljeni izbori u Srebrenici u nedjelju 21.02.2021. godine. 

Danas je u Srebrenici boravio i Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a koji je podržao Mladena Grujičića i pozvao sve da izađu na izbore. 

(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.