20.2.2021. 19:30
0
Posljednje zbogom Balaševiću u Sarajevu: Građani se okupljaju ispred Skenderije
Građani Sarajeva večeras se okupljaju na Skenderiji gdje će se održati mini koncert u čast preminulog umjetnika Đorđa Balaševića. Ako nisu u prilici doći na sam plato Skenderija, građani su pozvani na balkone, prozore. Planirano je paljenje svijeća za preminulog Đorđa Balaševića i odavanje počasti ovom velikom umjetniku.
Okupljanje građana je planirano u 20 sati, ali građani već polako pristižu, piše N1.

“Nakon jučerašnje vijesti desetine građana Sarajevo je sinoć bilo na platou Skenderije u kojoj je Đole održao veliki koncert za pamćenje 1998. godine i prvi je srbijanski muzičar koji je nakon rata došao u Sarajevu i to je koncert održao dvije noći a sav novac otišao je u humanitarne svrhe.

Cijela regija se oprašta od ovog velikog kantautora i pjesnika, a brojne radio satnice u BIH su danas cijeli dan puštali njegove pjesme.

Sahrana Balaševiću je planirana u ponedjeljak u njegovom rodnom gradu Novom Sadu, kad bi se trebao proglasiti i Dan žalosti.



(Saliha Rokša)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.