25.2.2021. 17:05
0
Izetbegović i Field o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i nabavci vakcina
Ambasador Field je pozdravio odluku Vijeća ministara BiH o usvajanju Programa reformi Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthewa Fielda, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, ali i pandemiji koronavirusa.

Ambasador Field je pozdravio odluku Vijeća ministara BiH o usvajanju Programa reformi Bosne i Hercegovine.

Također je razgovarano o daljem putu BiH ka članstvu u Evropskoj uniji, sa posebnim fokusom na ispunjavanje 14 ključnih prioriteta Evropske komisije.

Istaknuto je da će Ujedinjeno Kraljevstvo, iako više nije dio EU, podržavati napore institucija Bosne i Hercegovine na ispunjavanju tih prioriteta.

Izetbegović je upoznao ambasadora Fielda sa aktivnostima na reformi Ustava i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini, istaknuvši potrebu provedbe presuda Evropskog suda za ljudska prava koje ukazuju na diskriminaciju u postojećem izbornom sistemu, te uklanjanja asimetrije u nadležnostima Doma naroda Parlamenta FBiH i Vijeća naroda RS-a.

Izetbegović i Field su razgovarali i o borbi protiv pandemije koronavirusa i mogućnostima da UK pomogne BiH u nastojanju da se u što skorijem vremenskom roku osigura dovoljno doza vakcina za potrebe imunizacije stanovništva.
(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.