26.2.2021. 12:52
0
Mostarski učenici obilježili Dan nezavisnosti BiH
U povodu 1. ožujka - Dana nezavisnosti BiH na Španjolskom trgu u Mostaru danas je održana zajednička manifestacija osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije pod nazivom "Naš identitet, naša domovina Bosna i Hercegovina".
Manifestacija je uslijedila nakon što su učenici i profesori posjetili povijesna spomen obilježja, mezarija, šehitluke i mostove.

 -S obzirom na revidirane higijensko epidemiološke mjere odlučili smo se na jedan potpuno drugačiji model obilježavanja 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH. U isto vrijeme svih 36 osnovnih i srednjih škola posjetilo je spomen obilježja, mezarja, šehitluke i mostove sa zastavama naše domovine - istaknula je ravnateljica IV Osnovne škole Mostar Seada Kuštrić.

Dodala je kako ne odustaju od tog tradicionalnog obilježavanja.

-Neophodno je s djecom razgovarati o patriotizmu i o Danu neovisnosti kada smo svi bili zajedno i kad smo svi glasali za nezavisnu, suverenu i demokratsku BiH. Učimo djecu ne samo da na ovaj dan vole svoju zemlju već da  svojim znanjem, učenjem, ponašanjem, svojim načinom života izražavaju svoj patriotizam- poručila je Kuštrić.

Učenica Emana Tabaković je rekla kako je za nju BiH posebna zemlja,"zemlja u kojoj želi napredovati, zemlja u kojoj želi ostati i privući druge da ostanu u njoj".

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.