27.2.2021. 9:29
0
Strahuju da "Lipa" preraste u migrantsko naselje
Povratnike u Bosanski Petrovac zabrinuo je veći priliv migranata u privremeni prihvatni kamp "Lipa", gdje se postavlja više šatora i kontejnera za njihov smještaj.
Predsjednik Udruženja "Povratnici" Nemanja Davidović rekao je da se umjesto rješavanja krize ovaj prostor dodatno proširuje, te da među povratnicima vlada strah od velikog broja migranata koji tu borave.

- Dolaskom lijepih dana samo će ih još više dolaziti i niko ne može da predvidi koliki će to biti broj. Nismo zadovoljni što su oni tu, što se kamp širi i što nas niko ne sluša. Ovo nije rješenje migrantske krize, ovo je samo produbljivanje - naveo je Davidović, prenosi Avaz.

Iz Službe za poslove sa strancima su naveli da u "Lipi" trenutno boravi 750 migranata, a u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona planiraju da nastave sa aktivnostima smještaja onih koji su boravili u napuštenim objektima.

Improvizovano šatorsko naselje u migrantskom kampu "Lipa" podrazumijeva i improvizovano održavanje lične higijene, zbog čega se često javlja veći broj slučajeva šuge. Dom zdravlja Bihać je sredinom mjeseca obavio dezinfekciju šatora, a korisnicima su podijeljene posteljine i odjeća.


(Saliha Rokša)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.