28.2.2021. 20:30
0
Vlada KS i Skupština KS: Borba za državu, njene građane, za njen evropski i civilizacijski put traje i danas!
Predstavnici Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo čestitali su 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine kazavši da su prije 29 godina Bosanci i Hercegovci odlučili da žele nezavisnu, cjeloviti i slobodnu državu i bili su svjesni da je to bio važan, ali tek prvi korak na putu do njene potpune slobode i nezavisnosti.

- Ne želeći za sebe ništa više nego su to već imale zemlje okruženja, odluka da Bosna i Hercegovina nastavi samostalno svoj put bila je jedina moguća i ispravna odluka u burnom vremenu disolucije bivše države i otvorenih aspiracija za podjelu i prisvajanje naše domovine - naveli su u čestitki.

Podsjetili su da je nedugo nakon toga, Bosna i Hercegovina postala priznata država na međunarodnoj sceni te punopravna članica Ujedinjenih nacija.

- Borba za državu, njene građane, za njen evropski i civilizacijski put traje i danas. Iz ratnih rovova smo izašli prije 25 godina, ali drugačije bitke koje vode i nove generacije nakon rata, nisu ništa manje izazovne i važne za opstanak i očuvanje domovine - ocijenili su.

Kako su naglasili na kraju čestitke da nezavisnost podrazumijeva slobodu, ali "mi svoju slobodu, na svakom pedlju ove zemlje još osvajamo uz obećanje da nikada nećemo od toga odustati", poručili su čelnici KS u čestitki.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.