2.3.2021. 18:05
2
Dr. Izetbegović predložila da kompletna Opća bolnica postane Covid odjel
Ministar zdravstva KS Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić održao je danas radni sastanak sa generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Sebijom Izetbegović, v.d. direktorom Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” prof.dr. Ismetom Gavrankapetanovićem i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom.

Kako je nezvanično potvrđeno Sebija Izetbegović predložila je da Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” bude kompletna u punom kapacitetu Covid bolnica, a da će ona s KCUS-a poslati infektologe i anesteziologe na rad u Opću bolnicu.

Ovakav prijedlog je neprihvatljiv za ostale učesnike, a kako saznajemo dr. Izetbegović je čak kazala da kada se već dr. Ednan Drljević hvali da ih vole pacijenti neka svi idu u Opću!

Ministar Vranić je kazao da je sastanak bio konstruktivan, a dogovoreno je između ostalog formiranje radne grupe koja će usaglasiti unaprijeđeni put pacijenta između Opće bolnice i Kliničkog centra, s obzirom da je istekao rok važenja prethodnog dokumenta.


(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.