3.3.2021. 8:34
0
"Ne donira ni Kizo iz Hrvatske, ni Erdogan iz bratske Turske, već Aca iz Srbije"
Nakon današnjeg dolaska Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, koji je sa sobom donio i 5.000 doza vakcina AstraZenece, ne smiruju se reakcije u našoj zemlji.

Piše: H. Ahbabović

Maja Gasal Vražalica, direktorica Akademije za žene, također je ostavila zanimljiv osvrt na današnje događaje na sarajevskom aerodromu. 

- U zemlju sa 3 člana Predsjedništva stiže donacija vakcina zemlje sa jednim predsjednikom. Ta zemlja sa jednim predsjednikom ima vakcine od 4 a uskoro nabavlja i od petog proizvođača. Naša 3 što li zbog nesposobnosti, što li zbog kompleksnosti sistema na koji su uhljebili i postavili jednake sebi, nisu uspjeli ni godinu dana od početka pandemije poručiti ni one, koje su po riječima ministrice vanjskih poslova namijenjene sirotinji, jer mi to kao nismo. Ali, neka njih trojice i neka naših, vaših i njihovih, j**o vakcine.

Na kraju, ne donira ni Kizo iz Hrvatske, ni Erdogan iz bratske Turske, već Aca iz Srbije. Vrijedno bi bilo objaviti putne troškove svih članova Predsjedništva, kao i ministara, ministrica i direktora i direktorica agencija unazad 10 godina, pa postaviti pitanje kako i zašto nisu na tim silnim putovanjima o našem trošku uspostavili vezu niti razmijenili ni jednu jedinu vizitku, pa prijateljskim ili diplomatskim vezama nabavili barem 5.000 vakcina - napisala je Gasal - Vražalica.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.