5.3.2021. 16:39
0
Dodik prijeti onima koji podrže sankcije Rusiji: Ko god dadne podršku toj odluci, snosit će posljedice
Bilo kakav individualan pokušaj mimo Predsjedništva i njegovih ustavnih nadležnosti neće moći proći, kaže Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da neće pristati na bilo kakvu podršku sankcijama EU protiv Rusije.

Na pitanje da li će se BiH pridružiti izjavama EU protiv Rusije i da li BiH ima namjeru da se pridruži najavljenim sankcijama protiv te zemlje, Dodik je rekao da neće pristati na tako nešto i dodao da je samo Predsjedništvo nadležno za vođenje spoljne politike.

- Bilo kakav individualan pokušaj mimo Predsjedništva i njegovih ustavnih nadležnosti neće moći proći a inicijatori će biti suočeni sa mogućnošću opoziva sa funkcije koju obavljaju, poručio je Dodik.


(Admir Oručević)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.