7.3.2021. 19:40
0
Sutra stižu vakcine protiv korona virusa
Dvadeset hiljada doza prve komponente došlo je prošli ponedjeljak i na taj način imamo kompletnu količinu vakcine za 20.000 osoba, kaže Zeljković.
U Bosnu i Hercegovinu, tačnije u entitet Republika Srpska, u ponedjeljak bi trebalo da stigne 20.000 doza druge komponente ruskih vakcina protiv virusa korona - Sputnjik V, prenosi Avaz..

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da ih je dobavljač usmeno obavijestio da očekuje da sutra u 11:00 sati na terminalu u Bijeljini dođe 20.000 doza druge komponente vakcine.

- Samim tim će između 15:00 i 16:00 sati biti u Banjaluci - rekao je Zeljković za RTRS.

Prema njegovim riječima, nakon toga ide kontrola serije.

- Dvadeset hiljada doza prve komponente došlo je prošli ponedjeljak i na taj način imamo kompletnu količinu vakcine za 20.000 osoba - rekao je Zeljković.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.