12.3.2021. 9:35
0
U Kantonu Sarajevo čak 779 novoboljenih od koronavirusa, 16 osoba preminulo
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 567 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 943 pacijenta.
Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirano je čak 779 novooboljelih osoba od koronavirusa, dok se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo 433 pacijenata, prenosi N1.

Od broja novozaraženih, njih 428 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama.

Nažalost, jučer je preminulo 16 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

Proteklog dana na koronavirus testirano je 1.891 osoba. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 567 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 943 pacijenta.

Trenutno je u KS hospitalizirano 451 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 308 pacijenata, a na Covid odjelu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“ liječe se 143 osoba.

Šest pacijenata koristi pomoć respiratora.

U Kantonu Sarajevo je 4.086 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

S obzirom na kontinuirani rast broja novozaraženih, iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.