12.3.2021. 20:33
0
Elmedin Konaković: Vlast ne zna kupiti ništa regularno, znaju namještati tendere
Ova vlast ne zna ništa kupiti regularno. Znaju samo namještati tendere, napraviti neku aferu "Respiratori". Postoji ta post "Respiratorska" trauma, vidi se da su u grču. Oni imaju druge interese plus efekat post "respiratorske" traume, kazao je danas za N1 Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde u razgovoru za N1.

Jeste li se vakcinisali u Turskoj?, bilo je jedno od pitanja za Konakovića na šta je kazao:

“Nisam, možda su bile neke opcije ali nisam“.

Nabavke vackine?

“Logičan je slijed događaja s obzirom na sve što se dešava u ovoj zemlji. Ono što demonstriraju Dodik, Izetbegović i Čović je ono što je primarno za ljude u njihovim strankama. Tri lidera koje zanimaju neke druge stvari“, kazao je Konaković.

Kaže da razumije ugostitelje povodom nezadovoljstva radi lockdowna.

“Razumijemo ugostitelje koji rade inače težak posao, taj korona zakon na nivou FBiH je neko vrijeme im bio opcija. Ostavljeni su sada sami sebi. Oni su došli pred kantonalnu vladu da traže prvo vakcine, nije to adresa.

Ova vlast ne zna ništa kupiti regularno. Znaju samo namještati tendere, napraviti neku aferu “Respiratori”. Postoji ta post “Respiratorska” trauma, vidi se da su u grču. Oni imaju druge interese plus efekat post “respiratorske” traume“, kazao je i dodao:

“Postavlja se opravdano pitanje šta donosi sarajevski lockdown kad se na okolnim planinama derneči, ide po okolnim kafanama? Čuo sam rezervišu se svirke po nekim lokacijama, po RS-u. Inače ne postoji dobra veza izmešu FBiH i kantona, posebno KS, gdje SDA nema vlast. Nažalost, viši nivoi vlasti ne mijenjaju svoj odnos ni u pandemiji”.

“SDP je bio poslao u proceduru novi “korona zakon”, vlast u FBiH je to glatko odbila i sada nam nedostaje takav jedan zakon”, dodao je Konaković.

“Nisam se susreo u Turskoj sa Erdoganom. Imali smo sastanke sa nekim delegacijama, kao delegacija Naroda i Pravde. Uradili smo puno dobrog posla tamo, bilo je i članova AKP. Nema tu nekog nadmetanja ko će kome biti bliže. Nismo se sastali sa Erdoganom niti je to bio plan”, kratko je komentarisao svoj boravak u Turskoj nedavno.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.