13.3.2021. 11:31
1
"Ne izlazim iz SDP, ako ne počne obračun Četvorke sa korupcijom prozivat ću ih imenom. Građani nam nisu dali povjerenja da bismo bili isti kao SDA"
Frustrira me činjenica zašto ne može na ovakav isti način da se krene u obračun sa kriminalomi korupcijom i u Sarajevu. Ne znam čega se boje i ne može biti da je samo Dodik činio kriminal u Banja Luci, a da nema u Sarajevu, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH u gostovanju za N1.

Smatra da ukoliko uskoro ne počnu takve aktivnosti stići će ih kazna na izborima.

“Građani nam nisu dali povjerenja da bismo bili isti kao SDA, dali su povjerenje da mijenjamo stvari. Moja poruka je počnite što prije da otkrivate kriminal i korupciju”, kazao je Mijatović dodajući da SDA i dalje napada.

Na pitanje može li imenovati ljude koji bi to trebali raditi kao što je istakao Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banja Luke Mijatović je kazao da misli na Vladu KS i izabrane ljude na funkcije.

“Ne samo SDP-a nego i svih drugih, zna se ko su načelnici koji su pobijedili, krenite sa iznošenjem dokumentacije”.

Mijatović je negirao da će izaći iz SDP BiH ističući da je to njegova trajna politika adresa. 

“Ali da li će oni koji ne budu radili dovoljno u korist građana i SDP BiH oni hoće to vam obećavam. I ja ću početi poimenice da ih prozivam. To su samo slatki snovi onih koji se nadaju mom napuštanju SDP BiH”, kazao je Mijatović.

Kada je riječ o situaciji u BiH, Mijatović je kazao da i Miloradu Dodiku, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću odgovara stanje duboko podijeljene zemlje.

“Ovakav pristup međunarodne zajednice im omogućava da ostanu doživotno na vlasti. Međunarodna zajednica u sprezi sa tri nacionalna lidera radi sve da ostane ovakvo stanje i zato jesmo crna rupa na evropskom kontinentu”, istakao je. 

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.