19.3.2021. 16:50
0
Sebija Izetbegović iduće sedmice svjedoči u aferi “Respiratori”
Završeno je ročište u aferi “Respiratori”.

Optuženi su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, suspendirani šef FUCZ-a Fahrudin Solak, Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline”, i ministrica finansija Jelka Miličević.

Iduće ročište je zakazano za srijedu, 24. marta.

Kako je kazao tužilac Mirza Hukeljić, bit će pozvana dva svjedoka, pod rednim broj 6 i 7. Prema spisu svjedoka koji je objavljen to su – Sebija Izetbegović i Denis Đulalić, piše Raport.

Izetbegović će kao direktorica KCUS vjerovatno tkaođer govoriti o proširenoj sjednici Vlade FBiH.

Poznato je da se sumnja da je ona učestvovala u viber-prepisci s premijerom Novalićem i Solakom kada se razmatralo da kompanija “Srebrena malina” nabavi respiratore iz Kine.

Ona je i tokom istrage saslušana u Tužilaštvu BiH kao svjedok.

Đulalić je vlasnik kompanije “Cubicus” koja se također spominjala u smislu nabavke medicinske opreme.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.