24.3.2021. 9:06
0
Na suđenje stigla i direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegović
FOTO: Dnevni Avaz
U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje u aferi "Respiratori" u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednih 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija "Srebrena malina", vlasništvo Fikreta Hodžića, prenosi Avaz.

Piše: H. Ahbabović

Osim federalnog premijera Fadila Novalića, za spornu nabavku respiratora za potrebe Federacije BiH (FBiH) optuženi su i ministar finansija FBiH Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Planirano je svjedočenje direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović i Denisa Đulalića.Podsjećamo da je prošle sedmice je svjedočio Đenan Salčin, bivši direktor Agencije za javne nabavke BiH. Optužnica tereti Novalića, Solaka i Hodžića za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Oni su optuženi i za pranje novca, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.Milićević optužnica tereti za nesavjestan rad u službi.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.