24.3.2021. 18:48
7
Arijana Memić: Kolega Zahiragiću, ne koristite ime moga brata zbog ličnih političkih ciljeva
- Apsolutno je neprimjereno, da ne kažem degutantno, slučaj ubistva moga brata u dnevno-političke svrhe, poručila je Memić.

Zastupnici u Skupštini KS trenutno raspravljaju o Izvještaju o poslovanju JP „Televizija Kantona Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu, prenosi Avaz.

I diskusiji su najviše raspravljali predsjedavajući Elmedin Okerić, Haris Zahiragić i Mahir Dević.

- Porediti izvještaj sa nekom trafikom je smiješno. Ovo je samo početak za institucionalno poštivanje žrtava. Nemojte praviti političke kompromise sami sa sobom, pratite svoj nijet, a nemojte čitati političke poruke koje dobivate – rekao je Zahiragić.

Okerić je rekao da će narod procijeniti da li su njegovi nastupi populistički.

- Nikad niste niti jednom riječju osudili kriminal i korupciju koju su počinili kadrovi SDA - rekao je Okerić.

Zastupnik Suljević replicirao je Zahiragiću.

- Nisam želio da uđem u ovu diskusiju. Molim kolegu Zahiragića da ne skreće sa teme. Ucjenjujete nas da ako ne podržimo zaključak, da samo protiv Srebrenice, majki i žena Srebrenice. Nemojte nas igrati s time. Tema je izvještaj TVSA i vratimo se na temu - rekao je Suljević.

Suljeviću je potom replicirao Deviću.

- Kolega Zahiragić je precizno i jasno pročitao zaključke Kluba SDA koji su došli u momentu kada su tačka dnevnog reda bili izvještaju institucija. Kolega Zahiragić je predložio zaključke uime svih nas uz puno uvažavanje svih žrtava Srebrenice. Nije sve kriminal, kolega Okeriću, što vaš šef napiše. Kriminal je ono što procesuira sud - rekao je Dević.

Okerić je rekao da je lično dokazao u slučaju Memić, da ne sluša naloge šefova, niti političkih stranaka.

- Javnost je vrlo dobro upoznata o tome. Pozivam kolegu Devića da nam pokaže barem jedan slučaj u kojem su odbili naloge šefova - rekao je Okerić.

Zastupnik Zahiragić rekao je da je Okerić imao njegovu ličnu podršku što se tiče slučaja Memić.

- Lično sam, kao predsjednik SPUS-a bio na protestima koje je organizirala porodica Memić. Tražio sam ostavku tadašnjeg komesara i tako dalje. Znao sam tog dečka, na srcu mi stoji. Uvijek će, na tom tragu, imati našu i fizičku, ali i političku podršku. Molim vas nemojte tu temu koja nas sve boli konfrontirati sa ovom drugom temom. kolegici Arijani želim svu snagu i ona ima moju podršku. Kada je kriminal u pitanju, znate da svaki osudim. Nemojte da konfrontiramo kriminal i tu strašnu tragediju i taj strašni cirkus koji su napravili o tom slučaju. Vjerujem da će kolegica Arijana glasati za ovaj zaključak - rekao je Zahiragić.

U diskusiju se uključila i zastupnica Arijana Memić.

- Apsolutno je neprimjereno, da ne kažem degutantno, slučaj ubistva moga brata u dnevno-političke svrhe, a pogotovo što se neke kolege od onih nekih koji ga sada spominju onomad napustili sjednicu kako ne bi morali glasati protiv pozitivne ocjene Tužilaštva KS. Kolega Zahiragiću, nikada vam se ne obraćam, ali vas sada molim prvi, nadam se posljednji put, da ne koristite ime mog brata zbog ličnih političkih ciljeva. Što se tiče Elvedina Okerića, on ima puno pravo da govori obzirom da svi znamo koliki je njegov doprinos mojoj porodici koja se pet godina bori. Nadam se da se ovo više neće spominjati i koristiti u vaše političke ciljeve - rekla je Arijana Memić.

 

(Mirza Kadić)
7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.