25.3.2021. 18:15
1
Stambolić o napuštanju sjednice vijećnika SDA na Ilidži: Pobjegli su kukavički da nas ne bi gledali u oči
Zloupotrijebili su vjeru jer su pred džamijama promovisali samo jednog kandidata u političke svrhe u predizbornoj godini, generala Fikreta Prevljaka, kandidata SDA. Znači to su privatna udruženja. Je li to normalno?, kaže Stambolić.
Danas se održava sjednica Općinskog vijeća Općine Ilidža. Nakon burne rasprave i dokaza koji su predočeni i kojima je utvrđeno da je općinskim novcem dodijeljenim boračkom udruženju plaćen tadašnji vijećnik, a sadašnji i šef Kluba SDA Amel Pintol da bi obezbjedio i organizovao podjelu čokoladica i materijakla za promociju Fikreta Prevljaka SDA-ovog kandidata za načelnika, vijećnici SDA su napustili sjednicu, prenio je Avaz.

- Radi javnosti moram reći nekoliko stvari – svjedoci ste sjednice vijeća koja se održava nikad transparentnije, jer sve možete gledati i na youtube kanalu, te u direktnom radio prenosu na našem ASK radiju Ilidža. SDA je danas pobjegla sa sjednice na kukavički način da nas ne bi gledali u oči i mi njih, dok im govorimo o svim nepravilnostima i zloupotrebama koje smo vidjeli u izvještaju.

- Možete li shvatiti da jedna općina isplati boračkom udruženju 4. Viteška sredstva, a oni aktuelnom vijećniku isplate 1.470 KM na njegov privatni račun i on podigne te pare kako bi on tim novcem platio volontere koji su prvo - zloupotrijebili vjeru jer su pred džamijama promovisali samo jednog kandidata u političke svrhe u predizbornoj godini, generala Fikreta Prevljaka, kandiata SDA. Znači to su privatna udruženja. Je li to normalno? Čuli ste i da je 900 KM još plaćeno da se pripreme te čokoladice da se dijele - rekao je vijećnik Tarik Stambolić.

Pomenuo je i da mu kampanji nije bilo dozvoljeno da iznajmi salu za jedan skup jer je navodno ista bila iznajmljena 4. Viteškoj brigadi, a kada je došao u nju vidio je sve same aktiviste i članove SDA, što će reći da je i na taj način zloupotrijebljen novac koji im je dodijeljen.

- Sala je bila puna promotivnog materijala SDA stranke. Jel udruženjima zbog toga dajemo novac, da za SDA zakupljuju salu. To je novac svih nas - zaključio je Stambolić.

(Mirza Kadić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.