26.3.2021. 17:22
0
Općinski sud u Mostaru donio odluku: Štrajk zdravstvenih radnika nezakonit i zabranjen
Prema prvostepenoj presudi Općinskog suda u Mostaru nezakonita je Odluka/Obavijest o održavanju štrajka Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od 1. decembra 2020. godine i štrajk zdravstvenih radnika koji se provodi nije u skladu s odredbama Zakona o štrajku i Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, spomenutom presudom se zabranjuje organiziranje i provođenje štrajka započetog 10. decembra 2020. godine.

Obavezuje se tuženi da tužiteljima nadoknadi troškove postupka u iznosu od 2.343.60 KM.

Tužitelj u ovom slučaju je bila Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Sveučilišna klinička bolnica Mostar.

Protiv ove presude može se uložiti žalba Kantonalnom sudu u Mostaru u roku od 15 dana, a rok teče od 27. marta, prenosi Fena.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.