28.3.2021. 12:03
0
U BiH stiglo 30.000 vakcina koje je donirala Turska
Ovim je realizirana donacija koju je najavio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom nedavne posjede članova Predsjedništva BiH toj zemlji.
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u nedjelju su bolničkim avionom dopremljene vakcine protiv COVID-19 koje je Bosni i Hercegovini donirala Republika Turska, prenosi N1.

Avion, koji je trebao poletjeti iz Turske sinoć, ali je let otkazan iz tehničkih razloga, jutros je u Sarajevo dopremio 30.000 doza vakcine proizvođača Sinovac.

Ovim je realizirana donacija koju je najavio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom nedavne posjede članova Predsjedništva BiH toj zemlji.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH prethodno je saopćeno da će vakcine nakon carinskih procedura biti upućene u centralno skladište u Mostaru. O raspodjeli će odlučiti Vijeće ministara BiH, nakon čega će biti dostavljene krajnjim korisnicima.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.