30.3.2021. 17:38
2
Stanivuković napravio haos, pokidao i kravatu: Dabogda dobio dijete, pa njemu ovo da rade
Sjednica Skupštine grada Banja Luka prekinuta je nakon burne rasprave. Sporni su bili amandmani koje je dostavila većina u Skupštini grada, da izglasa budžet, a za koje gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da nisu upućeni na vrijeme.

Stanivuković je rekao da će “svojim tijelom braniti pokušaj većine okupljene oko SNSD da izglasa budžet sa predloženim amandmanima” on je naveo da su samo tri predata na vrijeme.

“Šta pogrešno tražim, recite mi molim vas, zbog vaše djece. Tijelima ću braniti, neću dozvoliti. Morat će me iznositi policija. Ne dam kao gradonačelnik da to radite, ne dam makar to bio jedan dan, ali radit ću po Božijoj pravdi, kunem vam se životom. Stric mi je dao život za ovaj grad, ja živim za ovaj grad”, kazao je Stanivuković.

Molio je odbornike da ne predlažu amandmane koji su sporni za funkcionisanje grada.

“Nemojte ovo raditi, i vi mladi čovječe. Dabogda dobio dijete, bilo živo i zdravo, pa njemu ovo da rade. Nemojte ovo raditi. Nisam gradonačelnik, ne moram biti gradonačelnik. Kakva ste vi gospoda u odijelima i sa kravatama”, rekao je Stanuvković i teatralno pokidao svoju kravatu.

Sjednica će biti nastavljena sutra u 10 sati.

(Ajdin Balićevac)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.