1.4.2021. 19:25
0
Adil Osmanović: Nažalost, stekao sam dojam da je Sattler naklonjen Čoviću, SDA neće glasati za Radojičića
Nažalost, stekao sam dojama da je Johann Sattler naklonjen lideru HDZ-a i prijedlozima iz ove stranke. To nije dobro. Naši demokratski standardi, koji su dostignuti, moraju se usavršavati i da se izjednače sa standardima EU i zbog toga očekujem podršku Sattlera, kazao je danas na N1 šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Adil Osmanović.

Osvrt na posljednju sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, smjena Miloša Lučića, ko treba biti novi ministar za ljudska prava i izbjeglice?

U utorak je održana 18. redovna sjednica. Imali smo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama – što je bila novost da Vijeće ministara BiH predlaže zakon, iako im je to obaveza. Taj prijedlog zakona je prihvaćen u prvom čitanju. Ono što je značajnije je bilo pitanje smjene ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Ko ga treba naslijediti?

Nasljednika će prije svega predložiti predsjedavajući Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Mi iz SDA očekujemo, prema dogovoru, da to bude nestranačka osoba i po mogućnosti žena. Bilo bi dobro da pored Turković i Gudeljević bude još jedna ministrica.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.