5.4.2021. 17:30
0
Tužioci i istražitelji Tužilaštva KS ušli na KCUS
Tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon što je ova pravosudna institucija formirala predmet, prenosi Avaz.

Aktivnosti su pokrenute nakon dva pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju na KCUS- i navoda da respiratori Srebrene maline ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata. 

Postupajući tužioci koji su ušli na KCUS su Mladen Vukojičić i Meliha Dugalija. Oni se nalaze na COVID odjelu.

Nekoliko sati prije, održan je sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva BiH, Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode o respiratorima koje je uvezla "Srebrena malina" i da je Tužilaštvo KS, o tome već formiralo predmet.

Utvrđeno je da je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojoj nadležnosti, formiralo predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS-a, ali i upotrebljivosti respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom periodu – rečeno je na sastanku. 

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.