10.4.2021. 14:38
0
SDA: Zabraniti skup u Višegradu, Tužilaštvo BiH da sasluša ruske dobrovoljce zbog ratnih zločina
Iz Stranke demokratske akcije danas je saopćeno da održavanje skupa "Dan ruskih dobrovoljaca", zakazanog za 12. april u Višegradu mora biti zabranjeno zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

"Ukoliko odgovorne osobe iz MUP-a RS to ne učine, bit će zajedno sa organizatorima suodgovorne za počinjenje ovog krivičnog djela",  navode iz SDA.

Dodaje se da Tužilaštvo BiH “konačno mora početi da radi posao iz svoje nadležnosti, a prestati zamazivati oči javnosti tzv. ‘formiranjem predmeta’, koje ne znači ništa”.

"S obzirom na to da postoje brojni dokazi da su ruski dobrovoljci počinili niz ratnih zločina na području Višegrada, Tužilaštvo BiH mora, uz angažman SIPA-e, privesti na saslušanje sve ruske državljane koji se eventualno pojave u Višegradu", zaključuje se u saopćenju. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.