12.4.2021. 10:05
1
Kordić osudio brutalno ponašanje policajaca i zatražio njihovu suspenziju
Kordić jezatražio žurno provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, koji su, kako kaže, svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije.
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u ponedjeljak je najoštrije osudio neprihvatljivo ponašanje dvojice policijskih službenika koji su za vrijeme trajanja policijskog sata fizički napali jednu mušku osobu te zatražio žurno provođenje istrage i njihovu trenutnu suspenziju.

-  Povodom snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi kako dvojica policijskih službenika zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika - navodi se u   priopćenju mostarskog gradonačelnika.

Kordić je, stoga, zatražio žurno provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, koji su, kako kaže, svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije.

Gradonačelnik Mostara zatražio je i njihovu trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je, ističe, izazvao uznemirenost i osudu građana.


(Fena)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.