15.4.2021. 21:20
0
Obećanje Adnana Štete: U ovoj godini oko 25 kilometara saobraćajnica bit će rekonstruisano
Programom održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2021. godinu, koji je usvojila Vlada Kantona Sarajevo, predviđena je realizacija 52 projekta, od čega se njih 23 odnose na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, a 29 ih se tiču rehabilitacije i investicionog ulaganja.

Ukupna dužina saobraćajnica koje će biti tretirane kroz radove izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije je oko 25 kilometara. 

- Ove godine Ministarstvo saobraćaja, zajedno s Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, planira značajne intervencije održavanja na području Kantona. Te intervencije će uključivati pojačano investiciono održavanje na zamjeni dotrajale i oštećene saobraćajne signalizacije, ali i dopunu one koja nedostaje - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.  

Pored toga, bit će izvršene sanacije mrežastih pukotina, nivelisanje šahtova i ulegnuća, ugradnja zaštitnih odbojnih ograda, te druge aktivnosti i radovi tekućeg održavanja.  

Održavanje će se obavljati na kompletnoj mreži saobraćajnica koja je dužine 300 kilometara, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.