16.4.2021. 9:59
0
Dragan Stevanović nakon Ćosićeve podjele Srba na prave i federalne: Sada znam da postoje i ko fol Srbi, moj drug Vojin - "distrikt Srbin"...
Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, čiji je zahtjev za skidanjem ploča u Ferhadiji i Vijećnici na kojima stoji termin "srpski zločinci", te mijenjem imena ulica u Sarajevu izazvao buru reakcija, tokom gostovanja na N1 je kazao da to vrijeđa jedan konstitutivni narod u BiH, da se zbog toga osjećaju nesigurno.

Govorio je i da ne ne priznaje sud u Haagu, da smatra kako 95 posto Srba isto misli, te je pojasnio termon "federalni Srbi" na što je reagovao dr. Dragan Stevanović, ugledni sarajevski ljekar i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Ćosić je, naime, naglasio da "ne priznaju sud u Hagu jer je presudio toliki broj Srba, na toliko godina".

- A ko je pobio Srbe? Nemojte mi pričati o federalnim Srbima. Nemojte mi pričati o vašim federalnim Srbima iz Sarajeva. Nađete neku dvojicu, trojicu likova koji nisu bili u stanju da predstavljaju svoj narod tamo gdje treba da ga predstavljaju i oni nama pričaju priče, kazao je Ćosić te na pitanje ko su federalni Srbi, dodao:

- Federalni Srbi su Srbi koji žive u Federaciji i pričaju vašu priču. Ja ne mogu da priznam neke Dragane koji pričaju neku priču koja nema veze sa vezom, i koja je okrenuta protiv vlastitog naroda, kazao je Ćosić. 

"Očito da nisam dobro pročitao Ustav BiH ali tu je gradonačelnik Istočnog Sarajeva da mi pojasni", napisao je dr. Stevanović na svom Facebooku te dodao:  

"Dakle, sada znam da postoje: 

federalni Srbi,

pravi, čistokrvni Dodikovi Srbi,

opozicioni u RS-u "ko fol Srbi"

moj drug Vojin, "distrikt Srbin". 


(Admir Oručević)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.