17.4.2021. 12:55
0
Doktor Nakaš: Ako ne znaju nabaviti vakcine, neka se sklone
Ugledni sarajevski doktor Bakir Nakaš podržao je proteste građana u Sarajevu, koji su iskazali nezadovoljstvo jer nadležne institucije ne čine ništa kako bi naša zemlja dobila vakcine protiv koronavirusa.

Podsjećamo, Bakir Nakaš je krajem marta obavijestio je javnost da je podnio krivičnu prijavu protiv protiv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, ministrice civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević, premijera Federacije BiH Fadila Novalića i ministra zdravstva Federacije BiH Vjekoslava Mandića zbog nenabavljanja vakcina.

- Na samom početku želim da minutom šutnjom odamo počast svima onima koji nisu uspjeli da prežive i pobijede koronavirus. Neka im je hvala, a oni koji su odgovorni za njihove živote, neka se stide i neka budu prozvani. Podnesite ostavke to je jedino što vam je ostalo, kazao je Nakaš na protestima. 

Između ostalog, navodi kako od samog početka smo svjesni da su vakcine jedino oružje. 

- Stručnjaci u svijetu su u kratkom vremenskom periodu pronašli vakcine, neki koji su protivnici vakcina reći će da je ovo izmišljeni proces. Međutim, vakcine su jedino sredstvo koje nas moze zaštiti. Naši političari su imali posao da samo uhljebe one kojima su obećali. U Srbiji proizvode vakcine, a kada će bit proizvedena u BiH? Davno je rečeno da BiH ima kadrova prostor i uvjete da može proizvoditi vakcine. Ali ko je je pokrenuo proces nabavke a da ne govorimo prozvodnje. U ratu smo proizvodili sve, a sada ne možemo ni maske. Neko mora odgovarati, kada smo ih pozvali za ostavku oni su kao nojevi zabili glave u pijesak. Tužilaštvo radi na prosvjetljavanju ovog slučaja oko nabavke vakcine, kazao je Nakaš na kraju svog govora, dodavši:

Okupljaju se ispred Parlamentarne skupštine BiH/ Senad Gubelić/Foto galerijaPremium

- Oni ne znaju kako da nabave vakcine, ako ne znaju neka se sklone, zaključio je sarajevski doktor. 

Sve okupljenje je na kraju pozdravio: Smrt fašizmu sloboda narodu.

Nakaš je ispraćen uz veliki aplauz i podršku građana, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.