17.4.2021. 13:33
0
Počelo postavljanje boksova za vakcinaciju u Zetri
U sarajevskoj dvorani Zetra danas je počelo postavljanje boksova za vakcinaciju.

Radovi na preuređenje sarajevske dvorane Zetra su u punom jeku. Od ponedjeljka će biti u funkciji 30 vakcinalnih punktova koji će dnevno moći primiti 2.000 pacijenata.

Ademir Spahić, glavni medicinski tehničar u JU Dom zdravlja KS, u srijedu je kazao kako će u ovoj fazi biti vakcinisane osobe starije od 75 godina.

“Koristit će se ulazi A i B na kojima će biti pet administratora koji će seknirati zdravstvenu knjižicu. Osobe koje je nemaju, mogu koristiti ličnu kartu ili drugi dokument koji sadrži JMBG. Sve će biti digitalizovano bez papira”, kazao je Spahić, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.