18.4.2021. 18:56
0
Željezničar i dalje bez pobjede, Radnik do boda došao nakon greške Erića
FOTO: SCsport.ba
Željezničar je i dalje bez pobjede u drugom dijelu prvenstva, a Plavi su na gostovanju u Bijeljini remizirali sa Radnikom (1:1) u utakmici 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na ovom susretu debi na klupi kluba sa Grbavice upisao je Blaž Slišković.

Duže se čekalo na bilo kakvu priliku i uglavnom se igralo na sredini terena. Vušurović je u 11. minuti šutirao ravno u Erića. Željezničar je došao do prednosti u 15. minuti kada je Zec šutirao, a golman Radnika odbranio, no na odbijenu loptu natrčao je Štilić i poslao je u mrežu.

Subašić je pokušao iz velike udaljenosti u 21. minuti, no Bilobrk je boksovao loptu. Zec je pokušao glavom nakon kornera u 23. minuti, ali bilo je to loše, a zakačio je loptu glavom i u 37. minuti, no nije ni to bilo dovoljno dobro.

Centaršut Veselinovića nije došao do Zeca u 43. minuti, a nedugo nakon toga pokušao je i Blažević, međutim nije bilo opasnosti po gol domaćih. Na početku drugog dijela prvi je prijetio Radnik, a opasan pokušaj Jelića otišao je malo pored gola.

Domaći su došli do izjednačenja u 59. minuti kada se nakon greške Erića lopta odbila do Popare, koji je pogodio mrežu gostiju za 1:1. U 68. minuti Zec je primio loptu u šesnaestercu, ali je loše šutirao prilikom čega je napravio i prekršaj.

Vasiću je lopta otišla preko noge u 74. minuti i to je moglo biti opasno po gol Plavih, a nedugo nakon toga Vušurović je pokušao pronaći Jelića, ali izblokirao je Čeliković. Željezničar je izveo opasnu kontru u 80. minuti, a na kraju je Štilić poslao prejak pas za Juričića.

U finišu utakmice Radnik je imao neke šanse. Prvo je Jelić glavom poslao loptu preko gola, a potom je pokušao i Vušurović. Igralo se šest minuta sudijske nadoknade, ali Željezničar nije imao rješenje u napadu i rezultat je ostao nepromijenjen.

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.