20.4.2021. 14:50
0
Konaković se prisjetio svog mandata: Dočekali smo ljeto bez redukcija, ali i bez premijera
Sarajevo više neće imati problema sa vodosnabdijevanjem sa Pumpne stanice Bačevo.

Naime, u sklopu rekonstrukcije postrojenja, u vrijednosti 5 miliona KM, zamijenjene su pumpe stare i do 70 godina. Redukcija vode više neće biti.

- Ono o čemu smo prije dvije godine sanjali danas je realizirano. Kompletan elektroenergetski sistem je rekonstruisan i ovo je jedan od najznačajnijih datuma kada je u pitanju vodosnabdijevanje Sarajeva. Građani više neće dolaziti u situaciju da nemaju vode sa Bačeva, jer sada imamo sistem koji ima rezervno napajanje, naveli su iz Vlade KS. 

Radi se o realizaciji prve tranše EBRD kredita, a ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u KS iznosi 25 miliona eura.

Povodom ovoga, oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu i Elmedin Dino Konaković, lider Naroda i pravde. Naime, on se prisjetio svog mandata kao premijer. 

- Rekao sam u septembru 2017-e da cemo ljeto 2018-e dočekati bez redukcija ili bez premijera Kantona Sarajevo. Dočekali smo ljeto bez redukcija, ali i bez premijera. Smijenili su me zbog obračuna sa stranačkim direktorima i partokratijom.

Mi smo se brzo vratili i nastavili tamo gdje smo stali. Danas je veliki dan za Sarajevo, realizacija rekonstrukcije cijelog vodovodnog sistema odvija se po planu. Redukcija nema i neće ih biti, naveo je Konaković. 


Rekao sam u septembru 2017-e da cemo ljeto 2018-e docekati bez redukcija ili bez premijera Kantona Sarajevo. Docekali...

Objavljuje Elmedin Dino KonakovicUtorak, 20. travnja 2021.


(Admir Oručević)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.