20.4.2021. 20:31
2
Porodica Palić podnijela prijavu protiv KCUS-a: Traže svu medicinsku dokumentaciju i obdukciju tijela Seada Palića
Advokat porodice Palić, Damir Koldžo, jučer je Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove podnio prijavu protiv Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), prenosi Dnevni Avaz.

Prijavu je podnio, između ostalog, i zbog nemara u liječenju Seada Palića, koji je na respiratoru preminuo 23. marta od posljedica COVID-19. Podsjećamo, Mirela Palić, supruga Seada Palića, i Esad Palić, brat blizanac umrlog, najavili su da će tužiti KCUS.

- S obzirom na to da su protekli zakonski rokovi, a ništa od onoga što sam tražio nisam dobio, podnio sam zahtjev inspekciji da izvrše inspekcijski nadzor KCUS-a i utvrde zašto to nije urađeno i da zbog propusta, odnosno nepostupanja po mojim zahtjevima, kazne pravno i odgovorno lice za svaki od počinjenih prekršaja. Govorimo minimalno o dva prekršaja. Tražio sam od inspekcije da mi dostave kopije tih prekršajnih naloga - rekao je Koldžo za Avaz.

Koldžo je tražio da mu KCUS dostavi ovjerenu fotokopiju kompletne medicinske dokumentacije za preminulog Seada Palića. Porodica je insistirala na obdukciji tijela, ali ni to nije urađeno.

Koldžo kaže da su po svakom od prekršaja koje je prijavio kazne od 10.000 do 15.000 KM, i od 500 do 3.000 KM za odgovorno lice.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.