23.4.2021. 13:53
0
Velika zainteresovanost Banjalučana za vakcinaciju
Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 časova organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača AstraZeneca.
Više stotina građana Banjaluke starijih od 65 godina danas su čekali ispred hale "Banjalučkog velesajma" kako bi se vakcinisali protiv koronavirusa bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije.

Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 časova organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača AstraZeneca, prenio je N1.

Marica Simić, danas je primila vakcinu, jer smatra da će tako biti bezbjedna i moći će živjeti bez straha od kornavirusa.

“Svako treba da dođe da se vakciniše. To je građanska dužnost i hvala zdravstvenim radnicima za ovo, što se brinu za nas i što se bore”, kazala je ona.

Jovan Matavulj rekao je da se odlučio na vakcinaciju prateći situaciju u zemlji i svijetu.

“Logično je da čovjek malo ozbiljnije razmišlja, a možda postoji i nekava doza straha. Odlučio sam da se vakcinišem, bez obzira na to što je u pitanju vakcina AstraZeneca, a bilo je dosta kontradiktornih informacija, ali vakcina je vakcina i što je sigurno – sigurno je”, rekao je Matavulj i dodao da vjeruje i nada se da vakcine mogu zaustaviti pandemiju.

Pohvalio je medicinske radnike i volontere na “Banjalučkom velesajmu” za organizaciju vakcinacije.

Biljana Mlađenović, rukovodilac vakcinalnog punkta, rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i da će biti vakcinisani sve osobe starije od 65 godina koje do 15 časova dođu u “Banjalučki velesajam”.

Naglasila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.

“Velika je zainteresovanost građana danas, računam da bismo od 11 do 15 časova mogli da vakcinišemo 300 do 500 građana u zavisnosti od odziva”, kazala je ona.

Masovna vakcinacija protiv koronavirusa građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali “Banjalučkog velesajma” u Banjaluci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.