30.4.2021. 14:14
0
Ministar Drljača i Dervo Sejdić o sistemskom unapređenju položaja Roma
Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača primio je u posjetu predsjednika Romskog informativnog centra – "Kali Sara" Dervu Sejdića, a tema razgovora bila je položaj Roma u Federaciji BiH.

Sagovornici su razmatrili mogućnosti i modalitete koji bi unaprijedili proces integracije Roma u društvo kroz programe zapošljavanja.

Sejdić je informirao ministra o činjenici da se romska populacija u BiH i dalje nastavlja suočavati sa problemom nezaposlenosti, stambene nezbrinutosti te slabo uključenje djece u proces obrazovanja.

Ministar Drljača istakao je potrebu Federacije BiH da se kroz poboljšanu socijalnu skrb kao i obrazovanje romska zajednica konačno dovede u ravnopravan položaj, što trenutno nije slučaj.

Sagovornici su se usaglasili da će u budućem periodu intenzivirati saradnju, a u cilju pobošljanju svih položaja romske zajednice u FBiH.

Sejdić je tom prilikom uputio ministru Drljači poziv da posjeti Romski informativni centar – "Kali Sara", što je ministar sa zadovoljstvom prihvatio, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 
                   
(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.