6.5.2021. 18:05
1
Prvostepena presuda: Gavrankapetanoviću naloženo da mora platiti 7.000 KM KCUS-u i dr. Sebiji Izetbegović
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović, pohvalila se na svom Facebook profilu kako je Općinski sud u Sarajevu odbio tužbu direktora sarajevske Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ismeta Gavrankapetanovića za mobing. Međutim, objava je ubrzo nestala sa ove društvene mreže, odnosno izbrisana je, prenosi Avaz.

Riječ je o prvostepenoj presudi. Prof. Gavrankapetanović u tužbi je naveo kako je bio žrtva mobinga, da su ga tuženi sistemski uznemiravali na radnom mjestu od februara 2016. godine do otkaza ugovora o radu 31. decembra 2017. godine.

Pravna zastupnica prof. Gavrankapetanovića Maida Galijatović za Raport je potvrdila da je stigla prvostepena presuda koja je, kako ističe, promašena.

- Dakle, tek je riječ o prvostepenoj presudi na koju ćemo uložiti žalbu i mislimo da će ona biti uspješna. Moram reći da smo jako iznenađeno ovakvim viđenjem stvari i da se nismo nadali da bi se moglo razmišljati u ovom smjeru - kaže Galijatović.

Dodaje kako je slučaj zaključen u martu i kako se presuda ne može dovoditi u vezu sa prelaskom 13 anesteziologa sa KCUS-a u Opću bolnicu. Međutim, advokatica Galijatović ističe kako je indikativna činjenica da je sutkinja u ovom predmetu Dženana Hadžiomeragić malo prije donošenja ove presude unaprijeđena za sutkinju na Kantonalnom sudu KS.

Inače, presudom koju je donio Općinski sud Sarajevo Gavrankapetanoviću je naloženo da mora platiti troškove tuženima i sudske troškove u iznosu od 17.000 KM i to prvooptuženom KCUS-u i drugootuženoj prof. dr. Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici KCUS-a, u iznosu od 5.616 maraka, trećeoptuženom prof. dr. Đemilu Omeroviću, šefu Klinike za ortopediju i traumatologiju, u iznosu od 5.686 KM te prof. dr. Dželaludinu Junuzoviću, tadašnjem direktoru Hirurških disciplina, u iznosu od 6.318 KM.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.