7.5.2021. 20:30
0
Akcija renoviranja spomenika zlatnih ljiljana Tuzle
Povodom 9. maja Dana Evrope, Dana borbe protiv fašizma i Dana Zlatnih ljiljana, članovi Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" Grada Tuzla su u proteklom periodu pokrenuli akciju sanacije spomen-obilježja svih zlatnih ljiljana Tuzle, a kako to i dolikuje borcima za slobodu krenuli su od spomenika ratnog komandanta Mirsada Fidahića.

Predjednik Udruženja Zlatnih ljiljana Tuzle Edin Haračić izjavio je da su prilikom obilazaka mezarja i spomen-obilježja naših zlatnih sinova Tuzle koji su dali svoje živote za Bosne i Hercegovine uvidjeli da spomenici nisu jednoobrazni i da su tokom vremena pretrpjeli i oštećenja.

Dodao je da su pokrenuli ovu akciju koja ima za cilj da svi spomenici naših zlatnih ljiljana budu jednoobrazni, renovirani i bar malim dijelom onakvi kakve oni zaslužuju.

- Evo danas smo ovdje na spomen obilježju našeg komandanta Mirsada Fidahića, nakon toga idemo obići renovirani spomenik heroju Gornje Tuzle i Zlatnom ljiljanu Samiru Kuranoviću, sutra smo u Solini na spomen obilježju našem Pašanu Kovačeviću i tako imamo namjeru urediti i sanirati sve spomenike i mezare naših najhrabrijih sinova a završni čin će nam biti rekonstrukcija i restauracija spomenika Zlatnim ljiljanima Tuzle na Slanoj Banji - kazao je Haračić.

- U nedjelju će biti obilježen i 9. maj Dan zlatnih ljiljana i ovo je naša simbolična poruka da nikada nećemo zaboraviti herojska djela najhrabrijih sinova Tuzle - istakli su danas iz Udruženja Zlatnih ljiljana te tom prilikom svim "Ljiljanima" Tuzle čestitali ovaj dan, saopćeno je iz Udruženja.

(Fena)

Tuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.