7.5.2021. 18:41
1
Izetbegović branio Sebiju, Novalića i "malina respiratore": Nije problem u Sebiji, to je žena s kojom živim, uvela je red i disciplinu
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović pohvalio je na N1 svoju suprugu Sebiju Izetbegović tvrdeći kako je uvela red i disciplinu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Na pitanje novinarke da li je SDA zauzela stav o odlasku 13 anesteziologa s KCUS-a s obzirom na to da je Sebija Izetbegović visoka funkcionerka SDA, Bakir Izetbegović odgovorio je da ona nije nikakva visoka funkcionerka već potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 

Istaknuo je da je stanje u KCUS-u razmatrao KO SDA Sarajevo, a koji je dao podršku njegovoj životnoj saputnici, potpredsjednici KO SDA Sarajevo i direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

Izetbegović je na sve načine pokušao opravdati postupanje svoje supruge, ali i odbraniti “Malina respiratore” koji se jedino koriste na KCUS-u i zbog kojih je premijer FBiH Fadil Novalić završio na optuženičkoj klupi. Tako je u nekoliko navrata potencirao da anesteziolozi nisu otišli zbog respiratora i da nikada nisu ranije razgovarali s direktoricom KCUS-a. Kako kaže to mu je dobro poznato jer sa “Sebijom živi”.

-Sebija je uvela red i disciplinu. Mnogi se ne mogu nositi s tim, ne mogu se nositi s koronom - rekao je Izetbegović.

Zaključio je riječima da u slučaju KCUS-a: “Nije problem ni u Sebiji, ni u Novaliću ni Bakiru, problem je što neko želi ukloniti SDA”.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.