7.5.2021. 20:54
0
Ministrica Hota-Muminović pojasnila razloge otkazivanja eksterne mature za učenike devetih razreda
Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović obrazložila je razloge odluke da se otkaže eksterna matura za učenike devetih razloga osnovnih škola.

- Uzeli smo u obzir sve pedagoške razloge. Naši učenici su pohađali ovu školsku godinu u online okruženju ili po kombinovanom modelu, kao i dio prethodne školske godine. Svjesni smo, također, da je u tim okolnostima izostao faktor socijalizacije, druženja, kao i svega onoga što školski život čini boljim i relaksiranijim. 

- Uvažili smo i epidemiološke izazove i ograničenja, u smislu okupljanja, a eksterna matura se ipak provodi pod jednakim uvjetima i u isto vrijeme. S tim u vezi, našim maturantima utvrdit će se ekvivalent bodova potrebnih za upis u srednje škole kroz upisni sistem EMIS i na taj način ćemo prevazići potrebni broj bodova od maksimalno 30, koliko je i ranije nosila eksterna matura - navela je ministrica, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS

Poručila da sve podrobnije informacije učenici mogu dobiti u školama koje pohađaju.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.