7.5.2021. 21:00
0
"Rekao sam OK. Što se mene tiče, halal vam bilo. Evo vam moja ostavka"
Amer Jerlagić, sada već bivši predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), ispričao je kako je Semir Efendić došao na čelo ove stranke, nakon što je napustio SDA.

“Nakon rezultata 2020. godine u novembru dao sam zadatak ljudima iz stranke da obavljaju razgovore sa pojedincima. U januaru smo dogovorili kongres za maj. Zadužili smo da obavimo razgovore i sa Harisom Silajdžićem, da vidimo kakve su mu ambicije”, rekao je.

“Ova situacija koju imamo se svela na Efendića. Nakon preležanog COVID-a, Kolegij je sjeo. Dženan Smajić zadužen iz KS da razgovara ne samo sa Efendićem. On je nama u razgovoru rekao da je onu šali Džemilu Smajiću rekao da je spreman da pristupi SBiH – ako će biti predsjednik”, izjavio je Jerlagić.

“Ja kažem ono što je Efendić rekao na sastanku u stranci. Mislim da nije imao razloga da govori neistinu”, dodao je u Danu uživo Amer Jerlagić.

Nakon toga uslijedila su dva Kolegija, gdje su kolege Jerlagića upoznale sa situacijom da se razmatra ideja da Semir Efendić bude predsjednik stranke.

“Rekao sam OK, ako baza traži. Mada se ispostavilo da možda 50 posto ljudi nije za tu ideju. Rekao sam OK. Što se mene tiče, halal vam bilo. Evo vam moja ostavka”, rekao je Jerlagić.

Efendić je potom napravio pristupnicu u SBiH. Jerlagić je rekao da se ne slaže sa nekim stavovima čela stranke.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.