12.5.2021. 16:30
0
KS ulaže 10 miliona eura kredita u utopljavanje zgrada
Ugovor o preuzimanju kredita od 10 miliona eura za finansiranje infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevo potpisan je danas.

Ugovor su potpisali premijer KS Edin Forto i ministar komunalne privrede, infrastrukture, građenja, prostornog uređenje i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

- Radi se o jednom savršenom konceptu jer ne samo da dobivamo kredit po vrlo povoljnim uslovima, mi 20 posto tog iznosa dobivamo kao grant sredstva, znači nepovratna sredstva što praktično poništava kamate i druge naše obaveze po ovom kreditu. Ta sredstva ulažemo u renoviranje i utopljavanje javnih zgrada što direktno dovodi do uštede energije uz očuvanje okoliša - rekao je Forto.

Kreditom će, kako je saopćeno iz Press službe Vlade KS, biti obnovljeno 40 javnih zgrada, od toga 17 osnovnih i osam srednjih škola, šest vrtića, četiri zgrade fakulteta, tri objekta JU Studentskog centra i dvije zgrade JU Dom zdravlja KS.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.