15.5.2021. 17:27
0
Avion s američkim vojnicima sletio na sarajevski aerodrom
FOTO: Dnevni Avaz
Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas su sletjeli američki vojnici koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 2021" a koja će biti održana na poligonima Manjača i Glamoč te kasarni i aerodromu Dubrave, prenosi Dnevni Avaz.

Podsjetimo, dio ljudstva i opreme je već stigao. Američki vojnici su jučer trebali doći u bh. prijestonicu, ali se to nije dogodilo zbog tehničkih razloga. Vježba, u kojoj će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika, biti će održana od 17. maja do 2. juna.

Kako je ranije najavljeno, vojnike će na aerodromu dočekati ministar odbrane Sifet Podžić, ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH brigadni general Ivica Jerkić i komandant Štaba NATO-a u Sarajevu američki brigadni general Erik Folkestad.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.