6.6.2021. 10:30
0
Mijatović poručio: Steže se obruč oko kriminala SNSD-a i Dodika, nema više 9. januara
Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović reagirao je danas na izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o tome da Dan RS bude 15. februar umjesto 9. januara.

"Polako kako se steže obruč oko kriminala SNSD-a i njihovog lidera tako padaju jedna po jedna nacionalna laž. Jučer je srušena nelegalno napravljena crkva u dvorištu Fate Orlović, a u istom danu je Dodik najavio da više nema 9. januara i parade gluposti na kojoj je dobijao izbore posljednjih 10 godina", naveo je Mijatović.

Navodi da je famoznog 9. januara 1992. godine Skupština Republike Srpske osnovala Republiku srpskog naroda Bosne i Hercegovine, a tek u avgustu iste godine je preimenovana u Republika Srpska.

"Tvrdim da ovaj podatak ne zna 80% građana u Republici Sroskoj, a pogotovo ne znaju da ništa od toga nije imalo međunarodno priznanje. U istom tom vremenu Republika Bosna i Hercegovina je uz puno međunarodno priznanje postala članica Ujedinjenih nacija 1992. godine. Ovo su fakti pa koliko god se nekom svidjelo ili ne!

E sad da bude jasno svima Milorad Dodik i SNSD koji dvije decenije nose barjak srpskog nacionalizma pod kojim pljačkaju sopstveni narod, potpuno svjesni da se steže obruč oko njih daće sve ali sve u šta su se kleli samo da bi što duže ostali na vlasti i na slobodi. Sa druge strane opozicija u Republici Srpskoj će sada krenuti da ih optužuje za izdaju Republike Srpske i nacionalnih interesa, ti isti (PDP i SDS) koji su zajedno sa Dodikom poslali u Hag sve ali sve optužene za ratne zločine i ispunili zajedno sa Dodikom svaki ali svaki zahtjev međunarodne zajednice od Dejtona do danas", kaže Mijatović.

On zaključuje da proces izgradnje Bosne i Hercegovine ide svojim tokom i ovo će biti normalna građanska država jednog dana.

"Do tada će i Dodik i opozicija i dalje lagati i sluđivati narod oko srpskog interesa, na isti način kako Izetbegović i Čović sluđuju Bošnjake i Hrvate, sve dok svi građani u BiH ne shvate da im je interes što veća plata i penzija, radno mjesto, zdravstvo, školstvo...Ja znam da sve ovo što pišem jeste bolno u odnosu na dogme koje su vam nametnuli, ali ovo su fakti, ako mi ne vjerujete dragi Srbi, Bošnjaci i Hrvati, pogledajte svoje novčanike, pogledajte svoju djecu širom svijeta preko Skajpa i zaključite da li sam upravu ili nisam", navodi Mijatović. 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.