17.6.2021. 14:25
0
Počela gradnja sportsko-rekreacionog centra OŠ 'Hasan Kjafija Prusčak'
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumovic prisustvovao je današnjoj svečanosti ozvaničenja početka izgradnje sportsko-rekreacionog centra u dvorištu Osnovne škole "Hasan Kjafija Prusčak".

Direktorica škole Elvedina Isaković Smajić kazala je da će ovo biti jedinstven objekat u Zeničko-dobojskom kantonu, ako ne i u BiH, s obzirom na to da će se u okviru objekta nalaziti i zatvoreni bazeni.

Otpravnik poslova Ambasade države Kuvajt Hamed bin Aidan poručio je kako mu je velika čast da učestvuje u ovom radosnom momentu za izgradnju sportske sale škole koja daje akcent na odgoj djece i obrazovanja.

- Nema sumnje da su ovakvi projekti dokaz historijskog odnosa između naše dvije prijateljske zemlje. Ovo je dokaz da država Kuvajt nastoji pomoći BiH koliko je u mogućnosti. Ovakav projekat je sam primjer i izraz volje Kuvajta da pomogne svaki projekt na dobrobit naroda BiH, bio humanitarnog ili edukativnog karaktera- poručio je bin Aidan.

Gradonačelnik Kasumović zahvalio je Vladi države Kuvajt.

- Hvala Kuvajtu i državi koja nas nesebično od agresije na BiH podržava i pomaže naš razvoj. Našoj omladini želim da uživaju u ovom kompleksu kada se okončaju radovi, gdje će stjecati znanje i korisno provoditi vrijeme - rekao je Kasumović.

Nakon prigodnog programa, gradonačelnik Kasumović, bin Aidan i resorni ministar Arnel Isak svečano su položili kamen-temeljac za izgradnju objekta čiji je donator Ministarstvo vakufa i islamskih poslova države Kuvajt, saopćeno je.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.