21.6.2021. 9:23
0
Od 21. do 25. juna simulacijska vježba 'Koordinacija 2021.', saradnja BiH i SAD
U skladu sa Programom bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu će od 21. do 25. juna biti izvedena simulacijska vježba za stolom "Koordinacija 2021", najavili su organizatori.

Cilj vježbe je testiranje sistema koordinacije, rukovođenja i postojećih planova između i na različitim nivoima vlasti u odgovoru na vanredne situacije.

Vježba uključuje nadležne institucije iz sistema zaštite i spašavanja svih nivoa vlasti u saradnji sa nevladinim organizacijama (NVO). U vježbi učestvuje i ekspertni tim iz Sjedinjenih Američkih Država čiji su članovi iz inženjerijskog korpusa Vojske SAD-a (USACE) i Inicijative CMEP (Civil Military Emergency Program) Tima SAD-a, te iz Agencije za upravljanje u vanrednim situacijama države Maryland uz posredovanje Kancelarije za odbrambenu saradnju (ODC Bosnia) Ambasade SAD-a u BiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.