23.6.2021. 13:34
1
U BiH stiglo 11.700 doza vakcine Pfizer
U BiH danas je stiglo 11.700 doza Pfizer vakcina od EU kroz mehanizam "EU za zdravlje", čiji je cilj pomoć zemljama koje nisu u mogućnosti nabaviti dovoljan broj vakcina za svoje građane.

Današnji kontigent je osmi do sada koji je stigao kroz ovaj mehanizam, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Vijeću ministara.

Prva tura vakcina stigla je 4. maja i od tada pristižu u kontinuitetu po desetak hiljada doza.

I u narednom periodu će pristizati novi manji kontingenti dok ne bude stiglo svih 214.000 doza Pfizer i 380.000 AstraZeneca vakcina, kako je i planirano.

(Ajdin Balićevac)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.