24.6.2021. 15:32
0
Žestoka svađa u NSRS: Zastupnici spriječili tuču između Vukanovića i Šulića
Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović oglasio se nakon današnjeg incidenta u entitetskom parlamentu. Predsjedavajući NSRS-a Denis Šulić, podsjetimo, oduzeo je riječ Vukanoviću, odnosno isključio mu je mikrofon, nakon prepirke.

Na snimku se može vidjeti kako Šulić prekida Vukanovića tokom izlaganja tvdeći da se udaljio od teme, odnosno tačke dnevnog reda.

U jednom trenutku čuje se Vukanović kako viče “prekini” nekoliko puta i “ko si ti”, nakon čega Šulić prekida sjednicu, odnosno daje pauzu od pet minuta.

Dalje se na snimku vidi kako Vukanović prilazi Šuliću, a drugi poslanici su spriječili da između njih dođe do fizičkog kontakta.

"U više navrata predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić me je prekidao i oduzimao riječ ne dozvolivši da pročitam jednu rečenicu iz intervjua Rajka Vasića koji traži potpunu cenzuru i zatvaranje rada Narodne skupštine RS za javnost, a nakon niza oduzimanja riječi poslanicima opozicije došlo je do incidenta",  napisao je Vukanović kasnije na svom blogu.

Dodao je da je i prije incidenta Šulić oduzeo riječ poslanicima opozicije bez ikakvih razloga, kršeći Poslovnik o radu i prava narodnih poslanika.

"Jasno je da Šulić i Stojčićka sprovode tajne instrukcije iz svoje stranke i pokušavaju ušutkati opoziciju, i da je to uzrok prekida sjednice i incidenta jer se moramo boriti svim demokratskim sredstvima da štitimo Ustav i pravni poredak od samovolje Uzurpatora", napisao je Vukanović.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.