29.6.2021. 21:53
0
Dodikovi politički protivnici u RS-u: Izbori 2022. najveći test za budućnost RS-a!
U Banjaluci je danas održan sastanak predstavnika opozicionih stranaka iz Republike Srpske na kojem je planirano definiranje Platforme o ključnim programskim principima zajedničkog djelovanja za izbore 2022. godine. Kako je rekao predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon sastanka, on smatra da je današnji dan važan trenutak, kao i da su ove tri stranke odlučne da donesu neophodne promjene u RS.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da su u dokument kojeg su danas potpisali ugradili prijedloge Nebojše Vukanović a da su drugi dijelovi toga ugrađeni u ostale dokumente. Naveo je i da današnji sastanak, kao i dokument, pokazuje jasnu namjeru opozicije u RS da na sljedećim izborima nastupe zajedno.

“To pokazuje i da jasno razgovaramo o svemu što je potrebno uraditi kako bi opozicija izašla zajedno i hrabro na idućim izborima, koji će biti sudbonosni za budućnost RS. Poslije izbora 2. oktobra 2022. neće biti popravnog i to će biti najveći test budućnosti života u RS na kojem ćemo i svi zajedno kroz ovaj reformski set ciljeva opredijeliti se da odlučno i hrabro gradimo mnogo bolju budućnsot u RS. Među nama ima otvorenih pitanja i nastavljamo zajedno razgovarati. U oktobru ćemo iz PDP-a izaći sa zajedničkim kandidatom a prihvatamo razgovore sa drugim partnerima“, istakao je Borenović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović se takođe obratio prisutnima te je i on istakao da je važno što je opozicija iz RS danas usvojila ovaj dokument te da napreduju “korak po korak”.

“Djelujemo u pravom pravcu i vjerujem da će nas sljedeći put biti još više. Cilj je da širimo ove partnerske odnose, koaliciju, jer što nas je više, time naše šanse da pobijedimo na izborima će rapidno rasti. Uvjeren sam da će sljedeći put biti sa nama i Nebojša Vukanović. Njegova politička snaga je ozbiljna, na nju računamo i treba da bude usmjerena prema političkim protivnicima“, poručio je Šarović.

“Ovo danas je naš četvrti sastanak i pred nama su novi izazovi, želja da budemo prepoznatljivi, i nešto što jeste prioritet i vjerujem da ćemo imati još vizija koje ćemo predstaviti građanima kako bi ih uvjerili da su promjene koje mi nudimo budućnost RS. Mislim da je ovaj današnji dan važan trenutak i da smo sposobni i odlučni da preuzmemo odgovornost i donesemo neophodne promjene u RS“, dodao je Šarović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je rekao da su u Demokratskom narodnom savezu sretni jer su napravili korak na opozicionom jedinstvu. I on je iskazao žaljenje što Vukanović nije došao na sastanak sa njima u Banjaluku.

Naveo je i da “narod od njih ne traži da se međusobno vole, ali da traži da preuzmu odgovornost i da vjeruju u narodnu budućnost”.

“Ko god želi promjene, dobro je došao u opozicioni blok. Svaki čovjek je bitanza RS, a pogotovo ljudi koji imaju osjećaj za promjene. Stav DNS-a jeste da se sa kandidatima ne treba izlaziti prije sljedeće godine, ali to ne znači da je to zakucan stav i da se nećemo dogovoriti i prije, ali ono što mogu da kažem jeste narod ne treba da se brine: sve je OK, idemo u dobrom pravcu. Nećemo dozvoliti nijedan ishitren potez koji može da ugrozi promjene u RS. DNS je ostao i bit će na braniku RS, vjerujem u ljude koji su sjedili ovdje i da žele bolju budućnost u RS“, poručio je Nešić.

Naveo je i da su se predstavnici ovih političkih stranaka danas usaglasili da je ključni princip “neupitna RS, ni po jednom pitanju”.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.