3.7.2021. 13:34
0
Sattler pozvao vlasti u BiH da u ponedjeljak usvoje Zakon o zaštiti od nasilja u porodici u FBiH
Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, ambasador Johann Sattlera pozvao je vlasti u FBiH da usvoje novi Zakon o zaštiti od nasilja u porodici u FBiH koji će se naći na dnevnom redu u ponedjeljak 5. jula 2021. godine na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

"Skoro četiri od deset žena kažu da su iskusile psihološko, fizičko ili seksualno nasilje. Ovakve statistike, koje žene otkrivaju privatno i u povjerenju, ne odražavaju se i u zvaničnim policijskim i sudskim brojkama. To znači da mnoge žene osjećaju da postoje prepreke u dostizanju pravde", rekao je ambasador Sattler u video poruci upućenoj vlastima i zastupnicima u FBiH u sklopu kampanje "Nasilje nije privatna stvar!"

„Potičem vlasti u Bosni i Hercegovini da učine više da zaštite žene i djecu u ovoj zemlji. Jedan od hitnih prioriteta u Federaciji BiH mora biti da se usvoji novi Zakon o zaštiti od nasilja u porodici. Ovo je na dnevnom redu sljedeći ponedjeljak, 5. jula i pozivam svih 98 zastupnika da iskoriste ovu priliku i izglasaju ovaj  zakon“ , poručio je ambasador Sattler.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.