9.7.2021. 19:49
0
Završen drugi dan Marša mira, učesnici stigli u kamp Mravinjci
Učesnici ovogodišnjeg Marša mira Nezuk - Srebrenica, stigli su u kamp Mravinjci kod Konjević Polja, gdje će večeras prespavati, javlja ekipa Fene.

Iza njih je jedna od najtežih staza koja je vodila preko planine Udrč. Pored visokih dnevnih temperatura, danas su učesnici bili izloženi i jakom grmljavinskom nevremenu i pljusku. 

Crveni križ Tuzlanskog kantona, ljekari, medicinski tehničari i volonteri danas su pružili 562 usluge, dva učesnika antigenski testirali na COVID - 19, a rezultati su bili negativni.

Zbog gubljenja svijesti jedan pacijent je transportovan helikopterom na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje je zbrinut i u stabilnom je stanju.

Druge usluge su se odnosile na uganuća, povrede zglobova, žuljeve i alergije. 

Pred učesnicima je sutra put od Konjević Polja do Potočara, gdje će u poslijepodnevnim satima biti dočekani u Memorijalnom centru Potočari. 

Kada je riječ o sigurnosnim pitanjima, Marš mira protiče bez incidenata.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.