21.7.2021. 16:23
0
Tegeltija rekao Vendi Morton da je prirotet BiH ulazak u EU
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ministricom za evropsko susjedstvo i Ameriku pri britanskom Ministarstvu vanjskih poslova Vendi Morton o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa BiH i Ujedinjenog Kraljevstva (UK) Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Tegeltija je istakao da privredna saradnja Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine napreduje, te ukazao na značaj realizacije projekata u oblastima od obostranog interesa, poput infrastrukture i zaštite životne sredine, te drvne i metalske industrije, kao i drugim projektima u BiH, a uz korištenje fondova IPA i sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj.

Sagovornici su izrazili obostranu spremnost da se u potpunosti podrže sve inicijative koje će dovesti do jačanja bilateralnih odnosa u oblasti trgovine i investicija, kao i u oblasti zaštite životne sredine, koja se nameće kao sve bitnija tema, ne samo u regionu, već i na svjetskom nivou.

Tegeltija je ovom prilikom upoznao ministricu Morton sa prioritetima u radu Vijeća ministara, naglasivši da članstvo BiH u EU ostaje strateško opredjeljenje institucija u BiH, te zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci koju pruža evropskim integracijama BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u BiH i regionu, u kontekstu iznalaženja rješenja za prevazilaženje izazova prouzrokovanih pandemijom virusa korona, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.